En uppfinnare och teknikentusiasts högst personliga hemsida.

Dish washer INGO-30

Vi har en vän som heter Ingemar, han är bra på många sätt men inte på att diska, när så hans 30 årsdag närmade sig så var presenten given. En diskmaskin av bästa kvalité skulle lösa alla hans problem. Eftersom bara det bästa är gott nog åt vår Ingemar så nöjde vi oss inte heller med att köpa en färdig modell. Den eminente designingenjören Hans-Erik ritade en specialdesignad “heavy-duty”-maskin för den riktigt grovt nedsmutsad disk som är det vanligt förekommande i det Ingemarska köket. Konstruktionen tillverkades i GN Techs lokaler på Porsön under en eftermiddag. De ingående detaljerna består av en lätt modifierad plastback, ett diskställ, en vattenspridare samt en slang för anslutning till kökskranen. Presenten överlämnades i samband med ett 81 års kalas som vi alla av nån anledning närvarade vid. Som tillbehör till maskinen erhöll Ingemar även en labbrock av det mycket exklusiva märket SPA.

Första provkörningen ägde rum några dagar senare i Eriks kök och och var mycket nära att bli ett katastrofalt misslyckande men istället blev det ju som väntat succé.

De som medverkat i detta spektakel är: Britta, Elias, Hasse, Mareike, Magnus, Gustav och Erik. Här nedan finns bilder från olika steg i processen samt en film från första provkörningen.

DIY Dish washer from GN Tech on Vimeo.